March 10, 2023

Ausems Vastgoed is vanaf 2022 DGBC-partner

De afgelopen jaren zijn we bij Ausems Vastgoed druk bezig met het onderwerp duurzaamheid. Vandaar dat het ook tijd was om hier de benodigde partners in te vinden. Met trots laten we weten dat wij vanaf heden DGBC partner zijn. Hieronder lees je het artikel zoals te vinden op de website van DGBC.

De nieuwe DGBC-partner Ausems Vastgoed is gespecialiseerd in vastgoed advies en beheer. Jeroen Radsma MRICS, partner en adviseur:

“Van origine zijn wij eigenlijk een ingenieursbureau. Techneuten met veel ervaring in het vastgoedbeheer. Daarnaast begeleiden wij ook partijen met het aan- en verkoopproces van hun vastgoed, waarbij we al onze kennis van vastgoedbeheer kunnen toepassen en waarbij duurzaamheid steeds belangrijker wordt met ESG en BREEAM.”

De afgelopen jaren is Ausems flink gegroeid. Waar Ausems eerst werkte voor particuliere beleggers en familiebedrijven werkt ze steeds vaker voor institutionele beleggers. En daarbij leggen zij steeds meer nadruk op duurzaamheid zoals ESG en BREEAM. Het bedrijf stelt technical due diligence rapporten op, oftewel technische taxatierapporten. Radsma zegt:

“We hebben laatst voor een buitenlandse investeerder de technische inspectie gedaan voor een woonboulevard. Daarbij hebben we advies gegeven op het gebied van de bouwkundige onderdelen, technische installaties, compliance en environmental. Daarbij leggen wij steeds meer de nadruk op verduurzaming en energiebesparing. Omdat we ook vastgoedbeheer doen, zorgen we voor praktische adviezen die direct doorgevoerd kunnen worden.”

Direct meerwaarde van de Quickscan

Niet alleen deze investeerder maar ook andere beleggers zijn gebaat bij duurzaamheidsadvies vooraf.

“Zo wilde een belegger een logistiek object kopen, maar de duurzaamheid van het gebouw en de installaties was daarbij doorslaggevend voor ze. Juist door een BREEAM-NL In-Use Quickscan naast het TDD te doen, hebben we ze inzicht kunnen geven waar de kansen liggen voor verduurzaming en het toevoegen van meerwaarde.”  

BREEAM-NL Experts

Volgens Radsma is partner worden van DGBC een logische stap.

“Duurzaamheid is nu definitief geworteld in het vastgoedbeheer en daarmee in de bedrijfsvoering en dienstenpakket van Ausems. We adviseren voor de aankomende 30 jaar, niet de quick fix. Wij geloven dus ook dat als je iets doet, je het ook goed moet doen. Duurzaamheid en deze certificering is dan ook een logisch gevolg”.

Verder concludeert Radsma dat BREEAM-NL gemeengoed is geworden en dat er steeds meer vraag is vanuit de markt. Daarom is Ausems druk bezig met het vergroten van het aantal gecertificeerde BREEAM-NL Experts, om zo aan de vraag te voldoen. Nu zijn er twee experts werkzaam bij Ausems Vastgoed, maar ze zien in de toekomst dat een groter deel van de werknemers hierin gespecialiseerd zijn.

Het nieuwe kantoor

Duurzaamheid is ook een leidend criterium bij het vinden van nieuwe huisvesting.

“We huren twee kantoren, één in Den Bosch en één in Arnhem, beide in mooie historische kantoorvilla’s. Waarbij het kantoor in Den Bosch al is verduurzaamd, is het monumentale gebouw in Arnhem helaas niet duurzaam genoeg. Naast de vraag naar grotere kantoorruimte waren we op zoek naar nieuwe huisvesting die wel aan de BREEAM-NL eisen voldoet. Natuurlijk inclusief goede bereikbaarheid met het OV en andere faciliteiten. Als huurder is dit best een zoektocht.”

Ausems heeft de ambitie om het Paris Proof Commitment te ondertekenen. Radsma:

“En huisvesting is hierin een volgende belangrijke stap.”

Over de toekomst van Ausems Vastgoed zegt Radsma tot besluit:

“Het bedrijf maakt een gezonde groei door. Onze klanten zijn enthousiast en erg te spreken over onze kwaliteit en werkwijze. We gaan daarom op zeer korte termijn een aantal nieuwe diensten aanbieden om zo de groeitrend door te kunnen zetten.”

Wil je hierop reageren?

Bent je het eens met dit artikel, of juist helemaal niet? Laat het weten, we gaan namelijk graag het gesprek aan.
Plaats uw reactie