Vergroot uw vastgoedwaarde en verlaag kosten.

Met ons duurzaamheidsadvies verhoogt u de waarde van uw vastgoed en verlaagt u kosten voor energie en onderhoud.

Duurzaamheid specialisaties:

Waarom verduurzamen.

Het verduurzamen van bestaande gebouwen wordt steeds belangrijker, niet alleen om bij te dragen aan een beter milieu, maar ook vanwege het Parijs akkoord, de daaruit voortkomende Green Deal en Europese wet- en regelgeving als bijvoorbeeld de CSRD, ESRS en SFDR. Ook de EU-taxonomie en ESG zijn van belang voor duurzaamheid en transparantie in de financiële sector. 

DGBC Partner

Sinds 2022 zijn wij officieel partners van DGBC.

ESG.

Een ESG-rapport, gestoeld op de criteria van de CSRD en SFDR en ESRS, is een belangrijk middel om inzicht te krijgen in de duurzaamheidsprestaties van een gebouw en organisatie. Het rapport geeft inzicht in de impact van gebouw en activiteiten op het milieu, maatschappij en de governance. Dit rapport is van waarde voor investeerders, stakeholders en de organisatie zelf om te weten waar ze staan en wat er verbeterd kan worden op het gebied van duurzaamheid en draagt daarmee bij aan een effectief ESG-beleid.

Wij kunnen u helpen bij het opstellen van een ESG-beleid en het implementeren van duurzame oplossingen in uw vastgoedportfolio. Met ons duurzaamheidsadvies helpen wij u de waarde van uw vastgoed te verhogen en kosten te verlagen op energie- en onderhoudskosten.

BREEAM.

Breeam (Building Research Establishment Environmental Assessment Method) is een internationaal erkend duurzaamheidskeurmerk voor gebouwen. Onze experts zijn gecertificeerde Breeam experts en kunnen u helpen bij het behalen van een Breeam-certificering voor uw vastgoed. Heeft u al een expert die alle documentatie heeft geregeld? Dan helpen wij bij het beoordelen en uitgeven van het certificaat.

CSRD Rapportage.

CSRD (Corporate Sustainability Reporting Directive) is een Europese richtlijn die vereist dat bedrijven rapporteren over hun duurzaamheidsprestaties. Wij kunnen u helpen bij het voldoen aan de CSRD-rapportageplicht en het opstellen van een duurzaamheidsrapportage.

EU-taxonomie.

Een EU-taxonomie assessment is belangrijk voor vastgoedeigenaren om de duurzaamheid van hun investeringen aan te tonen. Het helpt bij het identificeren van duurzame investeringskansen en voldoen aan de EU-regelgeving. Als specialist kan Ausems Vastgoed u helpen om deze assessment uit te voeren en uw vastgoed te laten voldoen aan de duurzaamheidsnormen.

Erkende Maatregelen.

Als eigenaar van gebouw bent u in veel gevallen verplicht inzicht te hebben en te geven in de Erkende Maatregelen die op een gebouw van toepassing zijn. De experts van Ausems Vastgoed voeren deze check uit en rapporteren aan gebouweigenaar en of bevoegd gezag.

Projectmanagement.

Maar het blijft niet bij adviseren alleen. Onze projectmanagers hebben ruime ervaring met het initiëren, coördineren en opleveren van duurzaamheidsprojecten. Op basis van onze (energiebesparings)onderzoeken besteden we de werkzaamheden aan, controleren we de voortgang en leveren deze binnen budget en planning op. Of het nu gaat om een kantoorgebouw, winkelcentrum, industrieel object of (zorg)instelling. Wij ontzorgen u volledig en zorgen voor een duurzaam gebouw dat voldoet aan wet- en regelgeving.

Certificaten.