April 4, 2024

Raquel: “De keuze om BREAAM-expert te worden was simpel”  

In februari 2024 haalde Raquel Kemper, duurzaamheidsadviseur bij Ausems, haar BREAAM Expert-in-use certificaat. We vroegen haar om ons mee te nemen in de wereld van BREAAM en duurzaamheid. “In de snel veranderende vastgoedwereld is duurzaamheid niet langer een modewoord, maar een essentiële pijler voor succes. Bij Ausems Vastgoed zijn we niet alleen getuige van deze groene transitie, maar spelen we een actieve rol aan het begin van deze transitie. Door het behalen van dit certificaat versterken we onze gezamenlijke missie om klanten te ondersteunen in deskundige begeleiding bij verduurzaming,” zegt ze over haar nieuwe rol als BREAAM-expert. Laten we daar samen met Raquel eens naar kijken.

BREEAM, oftewel: Building Research Establishment Environmental Assessment Method, is dé standaard voor het beoordelen van duurzaamheidsprestaties van gebouwen. Het biedt een kader waarmee vastgoedbedrijven hun inzet voor het milieu en duurzaamheid niet alleen kunnen tonen, maar ook meetbaar maken. “Gebouwen met een BREEAM-certificering kunnen tot 12% waardevoller zijn dan niet-gecertificeerde gebouwen, dankzij de vraag naar duurzame en energie-efficiënte werkplekken,” verduidelijkt Raquel.

De BREEAM-certificering richt zich op een breed scala aan duurzaamheidsfactoren, waaronder energie-efficiëntie, watergebruik, afvalbeheer en het binnenmilieu. “De keuze om BREEAM-expert te worden was simpel. Als adviseur duurzaamheid en circulariteit sluit BREEAM perfect aan en biedt het een goede ondersteuning voor advies op het gebied van verduurzaming’’ zegt Raquel. Ook biedt het mogelijkheden wanneer een pand verkocht of aangekocht wordt. Een klant weet welke BREEAM-score een pand heeft en kan vragen naar eventuele verduurzamingsopties.    

Met Raquel als expert-in-use kan Ausems een complete begeleiding bij het behalen van BREEAM-certificeringen voor zowel nieuwe projecten (BREEAM Gebied) als bestaande gebouwen (BREEAM In-Use) bieden. Ons ervaren projectmanagementteam biedt ondersteuning vanaf het initiële ontwerp tot aan de uiteindelijke certificering. Dit proces omvat een quickscan om snel inzicht te krijgen in uw huidige duurzaamheidprestaties, gevolgd door een gedetailleerde strategie om uw gebouwen te optimaliseren voor de toekomst.  

“Met mijn aanvullende expertise zijn we nog beter uitgerust om klanten te begeleiden bij het behalen van BREEAM-certificeringen." 

Raquel kijkt met een bevlogen houding naar de nieuwe stappen die Ausems nu kan nemen, “Met mijn aanvullende expertise zijn we nog beter uitgerust om klanten te begeleiden bij het behalen van BREEAM-certificeringen. Of het nu gaat om In-Use of Gebied, wij bieden een volledig pakket van diensten: van initiële beoordelingen tot de uiteindelijke certificering. Klanten investeren bij ons niet alleen in een duurzamere toekomst voor uw vastgoed, maar verzekeren zich ook van een strategisch voordeel in de competitieve markt.”

Benieuwd naar wat Raquel voor u kan betekenen in het verduurzamen van uw vastgoed? Neem dan gerust contact met haar op voor persoonlijke ondersteuning.  

Raquel Kemper

r.kemper@ausemsvastgoed.nl

+31 6 11 06 36 18

Wil je hierop reageren?

Bent je het eens met dit artikel, of juist helemaal niet? Laat het weten, we gaan namelijk graag het gesprek aan.
Plaats uw reactie