Sienna Real Estate

De eerste duurzame MJOP's voor Sienne Real Estate zijn een feit.

Het eerste duurzame meerjaren onderhoudsplan is inmiddels een feit. Dit betreft een kantoorpand aan de Strawinskylaan in Amsterdam. Aan de volgende drie wordt inmiddels gewerkt. De verwachting is dat de volledige opdracht een maand of negen in beslag zal nemen.

39

gebouwen

450k

m2 voor inspectie

200

duurzaamheids maatregelen

1

tevreden opdrachtgever

De opdrachtgever.

Sienna Real Estate is een grote pan-Europese investeerder die zich zowel richt op asset management als property management. Het bedrijf ontwikkelt innovatieve investeringsoplossingen die een positieve impact hebben en bijdragen aan een duurzame, inclusieve economie.

In Nederland heeft Sienna Real Estate een mooie portfolio met een omvang van ca. 630.000 m2.

De opdracht.

In opdracht van Sienna Real Estate, de toegewijde vastgoedtak van Sienna Investment Managers, gaat Ausems Vastgoed het Nederlandse vastgoed van deze partij in kaart brengen.

Ausems gaat voor een deel van deze panden duurzame meerjaren onderhoudsplannen (DMJOP) maken met een NEN 2767 conditiemeting. Het betreft ca. 450.000 m2, verdeeld over 39 gebouwen, waaronder kantoren, logistieke panden en zorgvastgoed.

33

DMJOP’s offices

2

DMJOP’s healthcare

2

DMJOP’s hotels

2

DMJOP's logistiek

Inzicht in duurzaamheid.

Deze opdracht past in een trend. Waren investeerders vorig jaar vooral bezig met kopen en verkopen, dit jaar staat in het teken van consolidatie. Partijen willen inzicht krijgen in de staat van hun vastgoed en willen weten wat er nodig is om het toekomstbestendig te maken.

De opdracht van Sienna bevat een stevige duurzaamheidscomponent. Sienna wil niet alleen weten hoe de gebouwen erbij staan, maar ook welke maatregelen op de korte, middellange en lange termijn getroffen moeten worden om de panden verder te verduurzamen.

Verder via software.

Om meer grip te krijgen op de eigen portefeuille en het beheer heeft Sienna een softwarepakket aangeschaft voor het maken en beheren van de meerjaren onderhoudsplannen – hetzelfde pakket als Ausems Vastgoed.

‘Voor een grote opdrachtgever met een omvangrijke portefeuille die zelf het operationeel beheer doet, is dat een goede investering’, stelt Dick Ausems.

‘Wij maken niet alleen managementrapportages, maar leveren onze data ook in ruwe vorm aan. Wij importeren die data in hun softwaresysteem en helpen ze op weg, waarna ze er zelf mee aan de slag kunnen. Daarmee leveren we echt meerwaarde.’

Met trots.

Al met al een mooie opdracht voor 2023 en eentje die prima bij Ausems past. ‘Wij hebben veel ervaring met grote kantoren en logistieke centra en de beleggingsstrategie van onze opdrachtgevers. Wij weten wat belangrijk is als je een gebouw wil consolideren of op termijn wil verkopen. Daarnaast past deze opdracht prima bij het multidisciplinaire karakter van ons team. Maar het is vooral heel leuk om te doen!’